Paraziți în organism: simptome în indică prezența

0
1174
Paraziți în organism simptome în indică prezența

Dincolo de simptomele specifice, paraziții din organism pot provoca simptome sau probleme de sănătate care nu sunt întotdeauna legate de prezența acestor microorganisme. Să vorbim despre asta în acest articol.

Pentru mulți oameni, prezența paraziților în organism nu este considerată o problemă frecventă. Mai degrabă, ei cred că aceasta este o problemă care se referă numai la cele mai sărace țări. De fapt, aceste organisme sunt prezente în peste 3000 de milioane de oameni din întreaga lume; cel puțin conform estimărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

În funcție de tip, astfel de organisme se pot hrăni cu globule roșii, provocând anemie, alimente ingerate, provocând malnutriție și anxietate; sau chiar împiedică organismul să elimine toxinele acumulate.

După cum afirmă Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, CDC, acestea pot fi contractate prin consumul de apă sau alimente contaminate, contactul cu sângele și mușcăturile de insecte.

Cu toate acestea, atunci când infectează organismul, produc o serie de simptome care, dacă sunt lăsate netratate, tind să se agraveze. De aceea, este important să învățăm cum să detectăm prezența paraziților în organism, astfel încât să intervenim prompt prin terapie medicală.

Paraziți în organism: simptome

Paraziți în organism simptomeÎn primul rând, trebuie subliniat faptul că paraziții sunt organisme care trăiesc și se hrănesc cu un alt organism. Cele mai frecvente sunt cele intestinale, care se stabilesc atât în intestinul mic, cât și în cel gros. Este important să subliniem faptul că există mai multe tipuri de paraziți. Prin urmare, simptomele unei infecții parazitare pot fi la fel de diverse.

Cu toate acestea, este important să acordați atenție unor manifestări clinice, mai ales dacă ați intrat în contact cu surse de infecție, cum ar fi animale de companie, alimente contaminate, zone de risc etc.,

Tulburări de somn induse de paraziți

După cum știm, tulburările de somn se datorează mai multor cauze. De fapt https://www.macted.ro/germitox-indepartarea-parazitilor-din-organism/, diferite condiții fizice sau emoționale afectează în mod direct producția redusă de melatonină.

Cu toate acestea, deși fenomenul poate depinde de mai mulți factori, paraziții trebuie, de asemenea, luați în considerare.

Conform cercetărilor publicate în Journal of Immunology Research, aceste organisme pot modifica modelele de somn, atât prin răspunsul imun în consecință, cât și prin efectele directe. În esență, ele pot produce:

  • Insomnie.
  • Dificultate în somn.
  • Enurezis (urinare involuntară).
  • Măcinarea dinților în timpul somnului.

Probleme ale pielii

Multe dintre bolile care afectează organismul se reflectă și în aspectul pielii, provocând diverse modificări ale pielii.

În acest sens, este important să se considere că și infecțiile parazitare pot declanșa unele manifestări ale pielii.

De fapt, cercetările publicate în Jurnalul Medical din Carolina de Nord susțin că medicii ar trebui să fie mai conștienți de manifestările cutanate legate de bolile parazitare; astfel încât să intervină prompt cu tratamentul cazului. Printre diferitele simptome găsim:

  • Ulcer.
  • Eczemă.
  • Piele uscată.
  • Urticarie.
  • Erupții și cosuri.

Oboseală

Datorită slăbirii și deficiențelor nutriționale pe care unii paraziți le provoacă în organism, pot fi declanșate episoade puternice de oboseală sau un sentiment puternic de epuizare, care chiar vă împiedică să efectuați activități normale.

Sindromul intestinului iritabil

Sindromul intestinului iritabil este o tulburare care implică unele simptome, cum ar fi dureri abdominale, umflături și constipație.

Deși originea sa precisă nu este încă cunoscută, se crede că în multe cazuri este asociată cu prezența paraziților în organism.

De fapt, un studiu publicat în World Journal of Gastrointestinal Pharmacology and Therapeutics a constatat o prezență crescută a organismelor Blastocystis, Cryptosporidium și Giardia la pacienții cu sindrom de colon iritabil.

În plus, sugerează că astfel de paraziți joacă un rol important în patogeneza IBS. Cu toate acestea, sunt necesare studii suplimentare pentru a avea Confirmări.

Probleme Digestive și paraziți în organism

Probleme Digestive și paraziți în organismDupă cum sa raportat în această cercetare publicată pe Imunologia paraziților, aceste organisme provoacă diverse daune mucoasei intestinale, al căror rol este de a absorbi nutrienții din alimente pentru a asigura o digestie adecvată.

Modificarea ulterioară a celulelor care o compun poate provoca unele tulburări digestive, cum ar fi:

  • Inflamație abdominală.
  • Probleme cu digestia.
  • Dureri de stomac recurente.
  • Alergii alimentare și intoleranțe.

Anemie

Unele cazuri de anemie pot depinde de infecțiile parazitare. Conform cercetărilor publicate în American Journal of Clinical Nutrition, paraziții care provoacă pierderi de sânge și duc la anemie includ:

  • Anchilostomele (Necator americanus și Ancylostoma duodenale).
  • Infecție cu viermi (Trichuris trichiura).
  • Schistosomiasis (Schistosoma mansoni, hematobium și japonicum).

Probleme de greutate

Pierderea în greutate fără niciun motiv aparent poate fi văzută de mulți ca un beneficiu. Cu toate acestea, în spatele unui astfel de eveniment se poate ascunde o problemă legată de paraziți.

După cum afirmă acest studiu publicat în Archives of Medical Science, parazitozele din copilărie sunt asociate cu: anemie, anorexie, pierderea poftei de mâncare, întârzieri în creștere și dezvoltare.

În plus, ele sunt în egală măsură legate de modificările secreției de leptină și adiponectină. Astfel, suma tuturor acestor factori contribuie la modificări ale indicelui de masă corporală și la pierderea excesivă în greutate.

Dezechilibre mentale și paraziți în organism

Când acești agenți patogeni invadează corpul, pot perturba procesele mentale, precum și funcționarea sistemului nervos.

Ca acest studiu publicat in Jurnalul de Alimente de Protecție indică, unele alimente-suportate de paraziți, cum ar fi Taenia solium metacestodes și țesut chisturi de Toxoplasma gondii (bradyzoites); poate afecta sănătatea mintală prin direct infectarea creier.

În plus, aceeași cercetare afirmă că astfel de organisme pot contribui la boli mintale prin sistemul imunitar sau prin influențarea căilor de neurotransmisie. Printre diferitele simptome care se pot manifesta, avem:

  • Depresie.
  • Nervozitate.
  • Anxietate și stres.
  • Modificări ale dispoziției.
  • Pierderi de memorie.

Probleme de reproducere

Parazitoza este, de asemenea, legată de probleme de reproducere, cum ar fi infertilitatea.

Într-o revizuire publicată în 2016 în revista Parasitology Research, sa subliniat că astfel de infecții, în special cele cauzate de protozoare, pot provoca infertilitate prin afectarea atât a sistemelor reproductive masculine, cât și a femeilor.

Paraziți în organism: când să consultați un medic?

Paraziți în organism când să consultați un medicÎn caz de parazitoză suspectată, este necesar să se consulte un medic. În plus față de simptomele descrise mai sus, pot apărea și alte manifestări comune, cum ar fi diaree, vărsături, febră, mâncărime anală sau vaginală și dureri abdominale.

În orice caz, medicul va efectua o serie de examinări diagnostice pentru a confirma tipul de infecție și, pe această bază, va alege cel mai potrivit tratament.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here